Jakten på Eiffeltårnet

Dette er innlegg 2 av totalt 5 i føljetongen Paris 2013

44. Eiffeltårnet

Paris, Himmelspretten 2013

Eiffeltårnet er for mange selve symbolet på Paris. I hvert fall for Grybetrotter. Både Jobetrotter og Grybetrotter har vært i Eiffeltårnet tidligere, men vi hadde aldri vært der sammen. Det føltes derfor viktig å avlegge tårnet et besøk på denne turen til Paris. Hotellet vårt er 4,2 km unna Eiffeltårnet, og i følge googlemaps ca 53 minutters gangavstand. Det er hvis du går strake veien. Nå er imidlertid ikke alt Grybetrotter og Jobetrotter gjør helt planlagt, og før vi kom oss til Eiffeltårnet var vi innom flere poster på veien.

7. punkter på vår vei i jakten på Eiffeltårnet

1. Brunsj på Indiana restaurant

Sted: Rett ved vårt hotell Tonic Louvre Paris

Meny: Italian biff Tartar, frukt dyppet i sjokoladefondue og eplesjampanje

19. Sjokoladefondue

En av Grybetrotters mange favorittdesserter

2. Forum des Halles

På vår vei ut på tur forvillet vi oss inn i dette kjøpesenteret. Vi seilet ned opptil flere rulletrapper i det vi trodde var en t-bane, men som viste seg å være  Forum des Halles. Forum des Halles ser ut som en forvokst versjon av Grønland, bygget rundt en t-banestasjon, dog med noe flere fancy butikker og attpåtil en kino midt mellom etasjene.

20. Inni Forum Les Halles

Jobetrotter inni Forum des Halles

Da vi endelig fant t-banen inni kjøpesenteret vurderte vi å ta den til Eiffeltårnet. Etter å ha studert t-banenettet fant vi imidlertid ut at vi måtte byttet bane og at det ville blitt litt for komplisert for oss som første post på Paris-programmet nå. Da vi hadde humpet oss ut av forumet, fant vi også skiltet som viste hvor rullestolinngangen og heisen var.

3. Notre Dame

24. Notre Dame

Vi så, knipset våre bilder og gikk videre….

27. Gry foran Notre Dame

4. Crepés i Latinerkvartalet

Etter å ha passert Notre Dame, oppdaget vi plutselig en trivelig liten sidegate. Jobetrotter elsker sidegater, og vi går alltid inn der hvis vi ser inn. Denne gangen førte sidegaten inn til et lite område som besto av en haug med kafeer og restauranter, Grybetrotters og Jobetrotters paradis!

31. Inn Latinerkvaratalet

Jobetrotter på vei inn i restaurantstrøket mellom Notre Dame og St Germain des Prés

Det var tid for å sette seg ned igjen, og vi fant et koselig lite creperie som serverte crepés i alle varianter. Jobetrotter valgte en med ost, oliven, tomater og  mye annet snacks, og pannekaka smakte himmelsk. Grybetrotter nøyde seg med en espresso, og spiste heller av Jobetrotters crepé.

5. Gatelangs Paris, Boulevard St Germain

22. Gatelangs Paris

36. Gry og kjempevinflaskene

Grybetrotter hilser på kjempevinflaskene

37. Snobbegata

Grybetrotter i gata med snobbebutikkene

6. Invalidehotellet

Vi så, knipset våre bilder og gikk videre

39. Invalidehotellet

Grybetrotter foran Invalidehotellet

7. Vi ankommer Eiffeltårnet

43. Vi nærmer oss Eiffeltårnet.

Vi er nær…

Og så – etter å ha gått i totalt 2 timer, i tillegg til diverse kafestopp og andre stopp, åpenbarte Eiffeltårnet seg. Sammen med en laaaaang kø av mennesker som ville inn. Vi stilte oss som de lydige turistene vi var opp i kø. Helt til vi så rullestolskiltet som lyste opp langt fremme. Da gikk vi ut av køen og bort til skiltet. Og ble sluppet inn umiddelbart. En halvtimes kø var unnsluppet, og vi kunne lykkelige ta heisen opp i 2 etsasje og nyte utsikten utover langs Seinen og hele den fantastiske byen.

53. Utsikt Seinen

Utsikt utover Seinen

65. Utsikt mot Ecole Militaire

Utsikt mot Ecole Militaire

70. Utsikt Palais de Chaillot

Utsikt Palais de Chaillot

Livet etter Eiffeltårnet – 3 punkter på resten av dagsprogrammet

1. Palais de Chaillot

Etter å ha studert kartet, fikk vi lyst til å ta runden og gå fra Eiffeltårnet til Triumfbuen. For å komme oss dit, måtte vi gå gjennom Palais de Chaillot, et palass vi aldri hadde hørt om, men som åpenbarte seg stort fra Eiffeltårnet. Plassen foran palasset besto av masse trapper, men franskmennene hadde laget noen glatte, estetisk fine ramper på hver side av trappene. Jobetrotter prøvde seg på den første rampa og skled elegant bakover, slik at en annen turist kom ilende til så vi ikke deisa bakover begge to. Etter det lå vi unna rampene og humpet oss opp trappene isteden.

Utsikten fra plassen var imidlertid også eksempsjonell, og bak oss åpenbarte Eiffeltårnet seg igjen i all sin prakt.

80. Jo ved Palais de Chaillot med Eiffeltårnet i bakgrunnen

Jobetrotter ved Palais de Chaillot

2. Triumfbuen

81. Jo nærmer seg Triumfbuen

Jepp, vi fikk se Triumfbuen. Vi hadde håpet å komme oss opp i den, men fant ikke ut hvordan vi kom over veien uten å måtte forsere en haug med trapper. Så isteden knipset vi våre bilder i det som nærmet seg solnedgang og gikk videre mot Champs Elyseé.

83. Triumfbuen

Grybetrotter foran Triumfbuen

3. Champs Elysées

Fra Triumfbuen går veien videre til Paris sin paradegate Champs Elysées. Champs Elysées ville føre oss direkte ned til Louvre og så tilbake til hotellet vårt. Vi var derfor godt fornøyd med at vi ville få gått denne gata også på vår rundtur rundt i Paris.

På veien kjente Jobetrotter at han hadde begynt å bli sliten etter å ha både gått og stått så mye hele dagen. Vi begynte derfor å se oss om etter turistfeller vi kunne spise middag på. Etter å ha forkastet to franske turistfeller, endte vi til slutt opp på en italiensk restaurant hvor de solgte både pasta og pizza. Dette virket såpass safe og restauranten så helt fin ut, så vi tok sjansen. Både pastaen og pizzaen smakte helt ok til priser som kan sammenliknes med norske, mens sjokoladefondanten Grybetrotter hadde til dessert var helt fantastisk.

Etter middagen gikk vi strake veien tilbake til hotellet, mens vi begge klappet oss selv på skuldrene og var strålende fornøyd med å ha gått til fots rundt i halve Paris og få sett så mange turistattraksjoner på en dag.

85. Jo på Champs Elyseés

Jobetrotter på Champs Elysées

Series Navigation<< Midnight in ParisOppskrift på en vellykket og avslappende dag i Paris >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.