Da Jobetrotter feiret bursdag i Beijing

Dette er innlegg 6 av totalt 7 i føljetongen Beijing 2018

Beijing, Kina, torsdag 19. juli 2018

Grybetrotter til Jobetrotter i Longtan park bak hotellet: Jeg håper ikke du er skuffet over at vi ikke gjør noe ekstra spennende når vi er i Kina på bursdagen din. Håper ikke du syns det er kjedelig eller noe sånt. 

Jobetrotter (som ikke er spesielt glad i å ha bursdag): Ja, men det er helt greit at vi gjør kjedelige ting på bursdagen min. Bursdagen min ER jo kjedelig.

Torsdag morgen reiste Steinartrotter og Christrotter videre til Shanghai på sin fire ukers Asia-turne denne sommeren. Vi hadde bare en uke til rådighet, og hadde valgt å bruke hele uka i Beijing. Fortsatt hadde vi tre hele dager igjen.

Etter å ha vært på farten og forsert store menneskemengder konstant de siste fire dagene, følte Grybetrotter for å ha en dag i ro. Tilfeldigvis falt hviledagen på Jobetrotter sin bursdag. Skjønt helt i ro var vi jo ikke. Bak hotellet vårt Lake view hotel, hadde vi nemlig oppdaget en diger park, ved navn Langton Park. Som i følge Wikipedia tydeligvis betyr «dragebassenget». Den bestemte vi oss for å besøke denne dagen.

Du vet du er i Kina når du ser svømmere trene i elva under deg. Dagens mest bisarre syn for oss, fordi vannet ikke akkurat så rent ut. Sammen med svømmerne fløt det søppel og forurensning nedover elva.

Spasertur i Longtan Park

Bursdagsfeiring med dimsum, wonton, kake og kinesisk vin. 

Du vet du er i Kina når……

Du ser mopeder med tak over. Og det var ikke bare mopeder som hadde det. De fleste kjøredoninger som mopeder, el-mopeder, og små elbiler uten tak så ut til å ha plasttak over seg når det regnet. Sånn løser kineserne nedbørsproblemet. Dermed er det ingen unnskyldning for å ikke komme seg frem i all slags vær.

 

 

Series Navigation<< Tre parker og et utsiktspunkt i BeijingShopping og folkeliv i Beijing >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *