Fra Goa til Doha, og så videre…

Dette er innlegg 15 av totalt 15 i føljetongen India 2017

IMG_9031

Goa, India, lørdag 11. februar 2017

– Are you travelling alone? Den kvinnelige sikkerhetsvakten i det lille avlukket stirret misbilligende på Grybetrotter. – No, my husband is in the other line. The one for the men, you know, svarte Grybetrotter lettere irritert. Hun var nemlig ikke veldig glad for å bli skilt fra Jobetrotter mens vi sto i kø for å komme gjennom sikkerhetskontrollen.

Continue reading

Krydder og katedraler: En dag i Goa

Dette er innlegg 14 av totalt 15 i føljetongen India 2017

IMG_8971

Goa, India, fredag 10. februar 2017

– Se, her kan du smake på litt «nutmeg», sa den kvinnelige guiden som fulgte oss rundt på krydderplantasjen. Grybetrotter rynket betenkt på nesa. Ikke fordi hun ikke ville smake, men fordi hun ikke husket hva nutmeg betyr på norsk. – Eller «muskat» som det heter på norsk, fortsatte guiden ufortrødent helt uten aksent. Grybetrotter så forvirret opp. – Vi har mange norske turister her nemlig, så jeg har lært meg hva alle krydrene heter på norsk, forklarte hun leende. Og fortsatte med å fortelle på engelsk om det ene krydderet etter det andre – ispedd norske krydderord innimellom, med helt feilfri uttale.

Continue reading

Hvordan leve som en kongelig i Udaipur

Dette er innlegg 10 av totalt 15 i føljetongen India 2017

IMG_8523

Udaipur, India, tirsdag 31. januar og onsdag 1. februar 2017

650 kilometer sør for der vi startet ferien vår i New Dehli, ligger Udaipur. Byen er blant annet kjent for den kunstige innsjøen Lake Pichola, og flere kongelige slott. I følge guiden vi hadde er Udaipur en mer velstående by enn mange andre byer i India. – Her har alle innbyggerne mer penger, fortalte guiden stolt, mens han like før hadde fortalt at han og hans familie tilhørte den nest høyeste av fire kaster innenfor hinduismen. – Men hvordan har det seg at dere klarer å ha velstand i Udaipur, når det er så mye fattigdom i resten av India, spurte Grybetrotter forsiktig. – Vel, det er fordi alle her må jobbe, fortalte Udaipur-guiden. Ingen får flytte hit uten at de har jobb. Akkurat ja, det er så enkelt altså….. tenkte Grybetrotter for seg selv.  

Continue reading

Da Grybetrotter fikk et luksusproblem i India

Dette er innlegg 9 av totalt 15 i føljetongen India 2017

2017-01-30 15.13.47

Shahpura Bagh, søndag 29. til tirsdag 31. januar 2017

– Shæppirra Baaaahg?, Shæppirra Baaaahg?, Shæppirra Baaaahg? Sjåføren vår Sonu var lost på landsbygda i India, og benyttet en hver anledning til å stikke hodet ut av bilen og rope «Shæppirra Baaaahg?» til alle han så langs landeveien. Med en så karakteristisk uttale og aksent at det egentlig er umulig å gjengi skriftlig, fikk han pekt ut og bekreftet (noen ganger avkreftet) at han var på vei i riktig retning. 

Continue reading